top of page

Hållbarhet

Vi arbetar i enlighet med ISO 26000 i vårt hållbarhetsarbete.

Lotshotellet har ett antal aktiviteter som är miljövänliga, exempelvis promenadstigar och kajakuthyrning. Vår välisolerade byggnad drivs med en bergvärmepump, vi källsorterar sopor och har ekonomimunstycken på duschar och kranar. Hotellets främsta tillväxt har dessutom kommit från andra europeiska länder. Dessa gäster är oftast två personer i bil, som stannar 1-2 nätter.

Vårt bordsvatten filtreras, kyls och kolsyras på plats istället för att serveras ur PET-flaskor. Vår tvätt hanteras av ett klimatsmart tvätteri (Svanenmärkt) som transporterar med fossilfria lastbilar. Vi samarbetar med andra företag och organisationer och företag på ön för att stötta den lokala ekonomin.

Gäster som stannar längre än en natt är bra ur ett hållbarhetsperspektiv och därför erbjuder vi stora rabatter när du bor två eller fler nätter.

Vi arbetar också med att skapa en bra förståelse hos lokalbefolkningen för sambandet mellan turism och en plats attraktivitet. Vår målgrupp spenderar mycket pengar på Käringön när de är här, så intäkterna går inte bara till Lotshotellet.

Att ha besökare även utanför högsäsong är viktigt för oss. Därför arbetar vi aktivt med olika porjekt för att öka andelen förbokade grupper som kommer på veckodagarna innan och efter sommarsäsongen.

Som arbetsgivare inom besöksnäringen bidrar Lotshotellet till att skapa massor av säsongsanställningar. Vi samverkar tillsammans med andra företagare på Käringön för att kunna skapa underlag för året runt-tjänster.

Vår största klimatpåverkan har historiskt sett varit vår taxibåt. Från 2022 har vi därför en ny och klimatsmart båt. Vi har reducerat våra utsläpp av växthusgaser med 94% och våra utsläpp av kolväten med 99%

Klimatklivet logga.png
bottom of page