top of page

Båttaxi - Käringön, Gullholmen, Tuvesvik, Hälleviksstrand...

Med vår coola båt, Granit, kan vi erbjuda snabb och klimatsmart båttaxi i området runt Käringön från slutet av april till mitten av december. Vi kör fossilfritt för att vara snälla mot vår känsliga miljö.

Bokar du båttaxi privat - kör vi dig vart du vill och när du vill - dygnet runt. 

Under perioden 24/6 - 18/8 erbjuder vi dagliga fasta avgångar mellan Hälleviksstrand och Käringön. Priser och bokningsinformation.

Våra vanligaste upphämtningsställen med bra möjligheter till parkering på fastlandet är Hälleviksstrand (bäst), Edshultshall, Stocken och Tuvesvik.

Under sommaren har vi även sälsafari med fast avgång klockan 15.00 varje dag vädret tillåter (max vind 8 m/s).

Det går också fint att boka båten för olika skräddarsydda utflykter Kanske hummerfiske, badtur, vattenskidor eller en middagsutflykt till Bryggvingen på Lyr eller Grindebackens Strandhak på Härmanö? Eftersom vi är uppvuxna i dessa farvatten känner vi till alla smultronställen. Scrolla nedåt för mer information.

Båten Granit är öns enda båttaxi och alla våra skeppare har självklart de specialutbildningar och intyg som krävs för att få köra båten. Båten är specialbyggd och givetvis fullt certifierad och försäkrad för kommersiell trafik.

Vi tar inga risker och våra skeppare (Albin, Alma, Max, Melker, Milla och Klas) kör aldrig så att det upplevs som obehagligt.

IMG_2818.jpg

Fasta avgångar dagligen 22/6 - 20/8
Fasta avgångar 24/6 - 18/8
Hälleviksstrand innebär Hotel Strana
Gott om parkeringsplatser nära bryggan - betala med Parkster
Käringön - Hälleviksstrand
150 kr per person
Käringön - Hälleviksstrand
250 kr per person
Hälleviksstrand - Käringön
150 kr per person
Hälleviksstrand - Käringön
250 kr per person

Priset gäller bokning on-line, senast 1 timma före avgång

Fasta avgångar
Privat bokning upp till 12 personer
Privat bokning

Käringön-Hälleviksstrand: 800 + 100 pp
Hälleviksstrand-Käringön: 800 + 100 pp

Käringön-Edshultshall: 800 + 100 pp
Edshultshall-Käringön: 800 + 100 pp

Käringön-Stocken: 800 + 100 pp
Stocken-Käringön: 800 + 100 pp

Käringön-Tuvesvik: 900 + 100 pp
Tuvesvik-Käringön: 900 + 100 pp

Käringön-Gullholmen: 900 + 100 pp
Gullholmen-Käringön: 900 + 100 pp

Käringön-Mollösund: 900 + 100 pp
Mollösund-Käringön: 900 + 100 pp

Är det akut ringer du 0702 39 41 00 

Efter 18 är priserna 25% högre, efter 21 50% högre, från 23-07 dubbla och 7-9 50% högre priser.
Bagage - en resväska och ett handbagage per person ingår. Extra bagage kostar 100 kr per kolli. Hund/katt kostar 100 kr.

Avbokning är gratis fram till 4 veckor innan avresa, därefter debiteras fullt pris.

Ombokningsförsäkring kan köpas för 10% av bokningens värde.

Väntetid (om vi har möjlighet att vänta) debiteras med 25 kr / min. Vi kan ta upp till 12 passagerare beroende på väder.

Priset för körningar på grund av fullbokad färja från Tuvesvik är 1200 kr per person och betalas i samband med taxibåtsresan. Hela beloppet återbetalas av Västtrafik, vilket betyder att du som resenär åker gratis, men du behöver ligga ute med pengarna ett par veckor. Personalen ombord ombord på taxibåten hjälper dig med blanketten som ska skickas in.

Uflykter
Image by karlheinz_eckhardt Eckhardt
Säl-Racing

Detta är en fartfylld tur där vi med 99% säkerhet kommer att se sälar. Vi lägger ut från Lotshotellets brygga på Skeppersholme, och följer stranden där vi först passerar Öviken och sedan de gamla badhusen på sydöstra sidan av ön.

Vi sätter sedan kurs ut mot ön Svarten och fortsätter vidare ända bort till Flateskären, där vi slår av motorn och ligger stilla en stund så att vi kan hälsa på sälarna i lugn och ro. De är vana vid vår båt och eftersom de är nyfikna kommer de oftast fram till båten.

Vi åker sedan vidare på utsidan av Måseskär om vädret tillåter, genom sundet mellan Vedholmen och Fågelskär och tillbaks igen på nordvästra sidan av Käringön förbi Lotsutkiken, Karingo, Isackes Sund, gästhamnen och Petersons Krog.

Turen tar cirka 30 min och kostar 390 kr per person och det behövs minst fem betalande gäster för att turen ska köras.

gäster på fyrbesök
Sälsafari och fyrplatsbesök på Måseskär

Vi besöker sälarna vid skären sydost om Måseskär och om vädret är fint lägger vi till på Måseskär och går en guidad vandring på Måseskär och tittar på den drygt 150 år gamla Heidenstamfyren.

Turen tar 1,5 tim och kostar 490 kr per person och det behövs minst 5 betalande för att turen ska köras. Observera att vi inte får gå upp i själva fyrtornet under 2023.

Denna tur körs på begäran - ring 0702 39 41 00 för att boka.

glada tjejjer på glasstur
Glasstur till Mollösund

Glassturen till Mollösund körs varje dag klockan 16 under sommaren. Vi avgår från Lotshotellets brygga och tar innervägen österut mot Viggholms Sund där vi girar söderut förbi Porsnäsudde fyr, Hälleviksstrand och Edshultshall. Vi kör i full fart genom Bockholms ränna och bort mot Mollösund där du får 20 minuter på dig att strosa omkring och kanske äta en glass medan vi tankar båten.

På tillbakavägen kör vi norrut förbi Skeppholmen och upp mot Kråkesunds Gap där vi sedan drar utomskärs rakt över Käringöfjorden om vädret tillåter.
 
Turen tar ungefär en timme och kostar 180 kr per person.

evert taube
Kryssningar i Bohuslän

Evert Taube
Käringön - Stocken - Gullholmen - Grundsund - Fiskebäckskil - Bassholmen - Malö Strömmar - Måseskär - Kråkesunds gap - Mollösund - Käringön
3 tim / 50 NM - 6900 kr. 

Bohusläns Klassiker
Käringön - Gullholmen - Lysekil - Smögen - Fjällbacka - Grebbestad - Väderöarna - Sotenkanalen - Käringön
8 tim / 100 NM - 8900 kr. 

Dessa turer körs på begäran - ring 0702 39 41 00 för att boka.

Sälsafai
96804642-iGxDC.jpg
Full färja? Åk gratis!

Om du inte kommer med den färja du köpt biljett till på grund av att den blivit full och du därför blir mer än 20 minuter försenad har du rätt till ersättning på 1250 kr per person för båttaxi från Tuvesvik till Käringön tack vare Västtrafiks Resegaranti.

Du köper biljett ombord hos oss på taxibåten för 500 kr per person om du får plats på någon av våra fasta turer som normalt avgår 5 minuter efter färjan och är på plats på Käringön 20 minuter före färjan.

Vi har fyllt i Västtrafiks blankett i förväg åt dig och du kompletterar bara med ditt namn, adress och bankkonto för återbetalning. Blanketten skickas sedan in tillsammans med kvittot från oss så får du full ersättning för hela kostnaden för båttaxin. Vill du att vi postar blanketten åt dig gör vi så klart gärna det.

Ring oss på 0702 39 41 00 om du missat färjan på grund av att den blivit fullbokad. Vi försöker ordna så att du kommer till din destination.

Vi har bråkat med Västtrafik flera år för att de ska lägga sina turer så att färjorna inte blir fulla, men de vägrar. Vi debiterar därför ett högre pris än vanligt för bokningar på grund av att man missat färjan. Det drabbar bara Västtrafik, inte dig som gäst.

Full färja - åk gratis
Klimatsmart motor

Via Naturvårdsverkets initiativ, Klimatklivet, har vi fått hjälp med delfinansiering av vår miljövänliga båtmotor från Oxe Marine som vi kör på HVO100 bränsle. Motorn släpper därför ut 94% mindre växthusgaser och 99% mindre kolväten än en konventionell bensinmotor.

Vi klimatkompenserar dessutom vår verksamhet genom att stötta solenergiprojekt i Indien.

klimatsmart motor
klimat klivet
gold standard
united nations climate change
Klimatsmart taxibåt
bottom of page